Over onze trainingen

Over onze trainingen

Het opleiden van de geleidehonden gebeurt op straat; daar ligt namelijk de praktijksituatie. De honden worden dagelijks getraind. Het werkgebied van de geleidehond kan overal zijn, vandaar dat de training zowel in de rust van een dorp als in een grote stad waar dan ook in Nederland plaats vindt. De honden moeten in elke situatie leren werken. Het openbaar vervoer is ook een belangrijk onderdeel van de training. We maken uiteraard gebruik van de nieuwste trainingsmethoden. Bij het trainen wordt ingespeeld op het plezier dat de honden beleven aan het samen werken met de baas. De motivatie van de hond hoog houden, is van het grootste belang. Leren moet leuk zijn, is dan ook ons uitgangspunt.

Ook ontspanning hoort erbij. Wij vinden het heel belangrijk dat een geleidehond die in de praktijk werkt de gelegenheid krijgt om elke dag even los te mogen rennen en spelen. Toegeven aan alle hondse gedragingen is heel belangrijk voor het psychisch welzijn van elke hond.

Elke hond is in zijn discipline een specialist. Elke specialist kent een eigen opleidingsplan. Wij zijn gespecialiseerd in elk opleidingsprogram! Voor elke discipline geld dat u als cliënt aan onze criteria moet voldoen.

Binnen de opleiding trainen wij 3 disciplines:

Afbeelding